Од мое лично име и од името на Општина Градско, на сите православни верници им го честитам големиот христијански празник Воскресение Христово - Велигден. Ви посакувам најголемиот христијански празник да го поминете во добро здравје, радост, мир, љубов и благосостојба. Со верба и...
Успешна, пролетна крводарителска акција со крводарителите од Градско и останатите населени места во општината. Жителите вкупно даруваа 46 крвни единици. Двајца од нив даруваа за прв пат. Во сорабока со општина Градскл, акцијата ја реализираа Црвен крст на Република Северна...
Денес ја славиме уникатната култура на Ромите! Bahtalo Maškarthemutno Dive e Romengoro! Честит меѓународен ден на Ромите! На сите граѓани од ромска националност им го честитам 8 Април - светкиот ден на Ромите. Во општина Градско тие се (Вие сте) рамноправни...
Во овие тешки времиња, денес најмалите ни измамија насмевки. Децата од училиштето и децата од градинката, по повод 1-ви Април, Денот на шегата, ги облекоа костимите на своите јунаци и за момент не пренесоа во светот на бајките и...
Завршено е тамнонирањето на пристапниот пат кој води од селото Виничани до земјоделските површини кај м.в. Свети Илија, со вкупна должина од 900 метри. Средствата се обезбедени од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство преку Центарот за развој на...
По повод 21-ви Март, Денот на пролетта и екологијата, вработените од општина Градско и ЈКП"Клепа" се вклучија во акцијата за одбележување на овој меѓународен ден. Дел од активностите беа насочени кон засадување на дрва и садници, а дел беа кон...
Во Градско од денес започнаа бесплатни скрининг прегледи за рано откривање на рак на грло на матката кај женската популација. Прегледите ќе се изведуваат во наредните две недели. Истите се реализират во соработка со Министерството за здравство, Лекари специјалисти...
Општина Градско е заедно со своите жители за да ја сподели радоста со храбрите момци што се одважија да влезат во студената вода за да се доближат поблиску до пораките што ги носи светиот крст. Нека е честит и вековит...
Општина Градско и ЈУДГ "Димче Мирчев" денес потпишаа Договор за целосно финансиско подмирување на престојот на 40 дечиња во градинката "Кокичиња" во Градско. За оваа цел, обезбедени се 720.000, 00 денари од Буџетот на општинската каса. Наша заедничка желба и заложба...
На сите верници од православна вероисповед им го честитам најголемиот христијански празник, Христовото раѓање - Божиќ. Овој празник уште еднаш нѐ потсетува за важноста на верата и семејството, што е основа за внесување на нова светлина и темел за секој...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ