Во периодот помеѓу 27 и 31 октомври 2022 година, во нашата општина претстојуваа претставници на „Народниот сојуз за грижа на германските воени гробишта“ (Volksbund) со седиште во Касел, Сојузна Република Германија. Сојузот претставува институција која се занимава со утврдување и одржување на германски...
Во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Градско, во соработка со Организација на жени од Велес и Советот на општина Градско, денес се обележа Розов Октомври- месец за подигање на свеста за превенција, дијагноза, третман и лекување на...
Правилното справување со органскиот отпад е еден од приоритетите на Општина Градско. За главните предизвиците од оваа проблематика, Градоначалникот Нацков имаше можност да разговара со Елена Бодикова од Словачка, меѓународна консултантка за управување со отпад. Таа ќе ѝ помогне...
Почитувани, македонскиот народ за својата слобода се борел со векови. На овој ден, 11-ти Октомври 1941 година, започнува Народно-ослободителната борба на македонскиот народ. Денес, заедно со претставници од Советот на општина Градско, како и претставници од Здружението на пензионери положивме свежо...
Почитувани учители, наставници, професори, едукатори! Денес е Ваш ден, ден кога длабоко се поклонуваме пред Вашата благородна мисија, трпение и упорност, пред силата на волјата и љубовта со која ги обликувате нашите најголеми скапоцености – децата. И не е случајно што...
Никола Трендафилов и Андреа Велиновска од општина Градско од 29-ти септември до 6-ти октомври 2022 година се дел од младинска размена во Бистрица, Р.Романија во рамките на Еразмус+ проектот „Стари занаети, нови времиња". Проектот се спроведува во партнерство на...
На сите жители од Бошњачка националност им го честитам 28-ми Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците. Присуството на бошњачката култура во нашата средина и долгогодишната традиција и овој пат ќе потврдат дека различностите не обединуваат и не прават посилни во...
Се известуваат жителите на општина Градско дека поради реконструкција на регионалниот пат Р1102(Градско - Велес) од утре започнува посебен режим на сообраќај на оваа делница. Работата стартува утре во должина од 3 км кај населено местo Ногаевци ст.11+492 до...
Потпишан Меморандум за соработка со Г.Зоран Хегедиќ, Градоначалник на општина Брежнички Хум (Копривничко -крижевска жупанија) од Република Хрватска, со цел заеднички проекти и иницијативи во иднина. Вмрежувањето и соработката со општини од други држави овозможува преку споделување на знаење и...
Во Градско се отвори првиот мал групен дом на услугата „Живеење со поддршка за лица со попреченост". Благодарност до Здружението на лица со церебрална парализа и други попречености - Велес, за учество во проектот „Заедно за повеќе можности и поддршка"...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ