Home Активности

Активности

Во Градско од денес започнаа бесплатни скрининг прегледи за рано откривање на рак на грло на матката кај женската популација. Прегледите ќе се изведуваат во наредните две недели. Истите се реализират во соработка со Министерството за здравство, Лекари специјалисти...
Општина Градско е заедно со своите жители за да ја сподели радоста со храбрите момци што се одважија да влезат во студената вода за да се доближат поблиску до пораките што ги носи светиот крст. Нека е честит и вековит...
Општина Градско и ЈУДГ "Димче Мирчев" денес потпишаа Договор за целосно финансиско подмирување на престојот на 40 дечиња во градинката "Кокичиња" во Градско. За оваа цел, обезбедени се 720.000, 00 денари од Буџетот на општинската каса. Наша заедничка желба и заложба...
На сите верници од православна вероисповед им го честитам најголемиот христијански празник, Христовото раѓање - Божиќ. Овој празник уште еднаш нѐ потсетува за важноста на верата и семејството, што е основа за внесување на нова светлина и темел за секој...
Оваа година не ги заборавивме и децата од ромската заедница. Секое дете од ромската населба „Стопанство“ беше израдувано со новогодишно пакетче од страна на Градоначалникот Киро Нацков. Со ова докажавме дека општина Градско се грижи за секоја категорија на граѓани. На...
Значаен дел од сакралното и културното наследство во општина Градско е Манастирот „Св.Архангел Михаил“. Нашата цел е да го направиме видлив и достапен, затоа денес го потпишавме Договорот со Центарот за развој на Вардарски плански регион, за обезбедени финансиски...
Хуманитарната акција за лицата со попречености „Добриот глас далеку се слуша“ по четврти пат традиционално се одржа во Градско. Голема благодарност за реализацијата на работилницата и забавата им упатуваме на правните субјекти и поединците: Вардар Биопроцес Кафе Бар Булевар, Отпад Охрид, Дади...
Со средства од Бирото за регионален развој - Министерство за локална самоуправа и со кофинансирање од страна на општина Градско, денес започна асфалтирањето на улицата „Илинденска„ (втора и трета фаза), вклучувајќи и изградба на атмосферска канализација. Вкупната вредност на...
Новогодишна забава за лицата со попречености. Се гледаме на 26.12.2021 год. 14:00 Работилница во просториите на Општина Градско 15:00 Новогодишна забава во Caffe Bar Boulevard Апел до сите граѓани и фирми во регионот на Општина Градско, донирајте и бидете Вие причината за...
На 16 декември, пред 25 години со Законот за територијална поделба, општина Градско стана самостојна локална единица. Денес, по повод тој ден во Домот на културата "Крсте Петков Мисирков" се одржа свечена седница на Советот на општина Градско. На...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ