НАЈНОВИ ВЕСТИ

Учество на општина Градско во проектот „Стари занаети, нови времиња“!

Никола Трендафилов и Андреа Велиновска од општина Градско од 29-ти септември до 6-ти октомври 2022 година се дел од младинска размена во Бистрица, Р.Романија...

Честитка од Градоначалникот Нацков по повод 28-ми Септември – Меѓународниот ден на Бошњаците!

На сите жители од Бошњачка националност им го честитам 28-ми Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците. Присуството на бошњачката култура во нашата средина и долгогодишната...

Започнуваат градежните работи за реконструкција на Р 1102 (Градско-Велес)!

Се известуваат жителите на општина Градско дека поради реконструкција на регионалниот пат Р1102(Градско - Велес) од утре започнува посебен режим на сообраќај на оваа...

Општина Градско се збратими со општина Брежнички Хум од Република Хрватска!

Потпишан Меморандум за соработка со Г.Зоран Хегедиќ, Градоначалник на општина Брежнички Хум (Копривничко -крижевска жупанија) од Република Хрватска, со цел заеднички проекти и иницијативи...

Отворен е првиот мал групен дом во Градско!

Во Градско се отвори првиот мал групен дом на услугата „Живеење со поддршка за лица со попреченост". Благодарност до Здружението на лица со церебрална парализа...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИЗВЕСТУВАЊА

АКТИВНОСТИ НА ОПШТИНАТА

Учество на општина Градско во проектот „Стари занаети, нови времиња“!

Никола Трендафилов и Андреа Велиновска од општина Градско од 29-ти септември до 6-ти октомври 2022 година се дел од младинска размена во Бистрица, Р.Романија...

Честитка од Градоначалникот Нацков по повод 28-ми Септември – Меѓународниот ден...

На сите жители од Бошњачка националност им го честитам 28-ми Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците. Присуството на бошњачката култура во нашата средина и долгогодишната...

Започнуваат градежните работи за реконструкција на Р 1102 (Градско-Велес)!

Се известуваат жителите на општина Градско дека поради реконструкција на регионалниот пат Р1102(Градско - Велес) од утре започнува посебен режим на сообраќај на оваа...

Општина Градско се збратими со општина Брежнички Хум од Република Хрватска!

Потпишан Меморандум за соработка со Г.Зоран Хегедиќ, Градоначалник на општина Брежнички Хум (Копривничко -крижевска жупанија) од Република Хрватска, со цел заеднички проекти и иницијативи...

Отворен е првиот мал групен дом во Градско!

Во Градско се отвори првиот мал групен дом на услугата „Живеење со поддршка за лица со попреченост". Благодарност до Здружението на лица со церебрална парализа...

Завршено е асфалтирањето на локалниот пат Долно Чичево-Св.Архангел Михаил!

Средствата за асфалтирање на овој локален пат се обезбедени од Бирото за регионален развој преку Центарот за развој на Вардарски плански регион. Изградбата е...