Општина Градско продолжува да ги издига инфраструктурните проекти високо на листата на своите приоритети. Завршена е реконструкцијата на дел од улица "Кочо Рацин" во с.Виничани во должина од 100м. Средствата се обезбедени од Буџетот на општина Градско во вредност...
Општина Градско отпочна со градежните работи на Реконструкција на улица "Илинденска" со изградба на атмосферска канализација со вкупна должина од 303 метри која ќе ги зафаќа сите атмосферски води од овој дел на Градско. Оваа улица е главна артерија...
Општина Градско денес потпиша договор со Центарот за развој на Вардарски плански регион за подобрување на патната инфраструктура во подрачјата со земјоделска дејност и обработливи површини - Реконструкција и санација на пристапен пат до земјоделски обработливи земјиште во општина...
Врз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот и поблиските услови за именување на членови на комисиите за пописните реони и селекција и избор на реонските попишувачи и реонските инструктори, Државниот завод за статистика објавува јавен...
Општина Градско ја реализира третата и последна фаза од проектот "Подобрување на условите на жителите во руралните средини и развој на руралниот туризам" како дел од ЛАГ (Локална Акциона Група) ВАРДАР ЛЕАДЕР - Градско од Програмата за финансиска поддршка...
Доделување на втората група на 36 договори од програмата ТАВ за поддршка на инфраструктурни проекти во 34 општини! Општина Градско доби средства за изградба на улица 1 во с.Ногаевци во должина од 254 метри со вредност од 1.699.289,74 ден.  
Општина Градско ја информира јавноста дека на ден 15.07.2021 год. (четврток), ќе врши превентивна терестична дезинсекција за почеток во следните населените места: од 22:00 часот во с. Виничани и 24:00 часот во нас. Градско. Исто така се известуваат пчеларите за...
Се известуваат жителите на општина Градско дека на 22, 23 и 26.07.2021 год., Здравствен дом Велес ќе изврши теренска вакцинација за Covid - 19 со "Синовак" во општина Градско. Секој кој сака може да се вакцинира без закажан термин, а...
Почитувани, Ни претставува посебно задоволство, на денот кога се чествува споменот на Светиот Апостол Павле, да Ве поканиме на ОСВЕТУВАЊЕТО НА ПОСТАВУВАЊЕТО НА КАМЕН-ТЕМЕЛНИК НА НОВИОТ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ СВ.АПОСТОЛ ПАВЛЕ во Градско. Црквата ќе се гради со взаемна соработка на општина...
Со благослов од Митрополитот Повардарски, г.Агатангел, во Градско започнаа градежните работи за изградбата на црквата „Св.Апостол Павле“. „Драги браќа и сестри, со огромна духовна радост би сакале да Ве известиме дека во Градско на ден 13.07.2021 година (Вторник) во 11...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ