Општина Градско отпочна со реализација на проектот „Реконструкција на улица Панко Брашнаров и крак од улица Панко Брашнаров“ со вкупна должина од 161м со атмосферска канализација во висина од 2.008.299,00 ден. Реконструкцијата на улицата опфаќа две фази: прва фаза поставување...
Со потпишувањето на денешниот договор со компанијата Елмонд Електро ДОО експорт-импорт Скопје, започнува проектот за модернизација и енергетска ефикасност на јавното осветлување во нашата општина. Со Договорот, ќе се променат старите улични натриумови светилки со високо квалитетни, модерни и енергетско...
Почитувани, борбата за независна и суверена држава на македонскиот народ трае со векови. Желбата за слобода и борбата за неа ја нотопила со крв секоја педа од оваа света земја. А сувереноста и независноста ја добивме со разум и мудрост...
Заврши  асфалтирањето на ул."Староградска" и ул."Староградска Крак" во Долно Градско". Општина Градско интензивно продолжува со градежните работи според Програмата за улици и патишта за 2021 година. Во следниот период ќе се имплементираат завршени постапки за јавни набавки за наредни...
На сите првачиња, на сите ученици од општина Градско им посакувам успешен почеток на оваа учебна година! Од овој прв ден и од чувствата што ќе им се создадат овој ден на нашите првачиња, ќе зависи големината на љубовта со...
Известување за продолжување на рокот за пријавување на реонски инструктори и реонски попишувачи! Известување!  
Се известуваат сите заинтересирани лица кои сакаат да се ангажираат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година во својство на: Реонски попишувачи и Реонски инструктори дека Јавниот конкурс за ангажирање на реонски...
Потпишан и вториот договор за општина Градско од програмата ТАВ за поддршка на инфраструктурни проекти за изградба на улица бр.2 во с.Кочилари во должина од 130 метри со вредност од 821.780,18 ден. Реализацијата на овој проект се очекува на почетокот...
Општина Градско продолжува со ист континуитет и квалитет за подобрување на животот на своите жители со ставање на акцент на изградба на патната локална мрежа. Од неодамна,  завршија градежните работи за изградба на улица бр.3 во село Виничани -...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ