Home Активности

Активности

На сите жители од Бошњачка националност им го честитам 28-ми Септември, Меѓународниот ден на Бошњаците. Присуството на бошњачката култура во нашата средина и долгогодишната традиција и овој пат ќе потврдат дека различностите не обединуваат и не прават посилни во...
Се известуваат жителите на општина Градско дека поради реконструкција на регионалниот пат Р1102(Градско - Велес) од утре започнува посебен режим на сообраќај на оваа делница. Работата стартува утре во должина од 3 км кај населено местo Ногаевци ст.11+492 до...
Потпишан Меморандум за соработка со Г.Зоран Хегедиќ, Градоначалник на општина Брежнички Хум (Копривничко -крижевска жупанија) од Република Хрватска, со цел заеднички проекти и иницијативи во иднина. Вмрежувањето и соработката со општини од други држави овозможува преку споделување на знаење и...
Во Градско се отвори првиот мал групен дом на услугата „Живеење со поддршка за лица со попреченост". Благодарност до Здружението на лица со церебрална парализа и други попречености - Велес, за учество во проектот „Заедно за повеќе можности и поддршка"...
Средствата за асфалтирање на овој локален пат се обезбедени од Бирото за регионален развој преку Центарот за развој на Вардарски плански регион. Изградбата е во должина од 952,62 метри, а вредноста на реализацијата изнесува 5.770.097,00 денари со вклучен ДДВ....
Илинден има посебно значење во историјата на македонскиот народ. Еден датум, еден народ - два празника. Илинденците го остварија сонот на илјадници Македонци и трајно се вградија во темелите на независна, самостојна држава Република Македонија. Македонскиот народ е горд на своите...
Владата на Република Северна Македонија обезбеди финансиска поддршка од Светска Банка за подобрување на локалната патна мрежа и условите за живеење во општините на Единиците на локалната самоуправа (ЕЛС). Во општина Градско ќе се реконструираат следниве улици: 1.Реконструкција на локален пат...
Општина Градско даде позитивно мислење на Предлогот за донесување на акт – Решение за прогласување на црквата „Св.Атанасие“, село Свеќани за значајно културно наследство, донесен од Управата за заштита на културното наследство, орган во состав на Министерството за култура. Со...
Комуналната хигиена е еден од приоритетите на општина Градско. Поаѓајќи од ова овозможивме услови за задоволување на личните потреби на граѓаните на секое место каде има голема фрекфенција. Набавивме два монтажни тоалети каде ги поставивме во близина на гробиштата...
Во соработка со здружението на глуви од Градско, на задоволство на сите, се одржа турнир во кошарка и пинг понг со учесници од цела Македонија. Денешниот настан е уште една потврда дека во општина Градско живееме заедно, едни со други,...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ