Home Активности

Активности

Најголемо задоволство е кога на детските лица ќе се види насмевка, кога во детското срце ќе се види среќа. На претставата дечињата од градинката "Кокичиња" ја изразија својата искрена радост и благодарност од новогодишните пакетчиња.      
Општина Градско во организација со општина Росоман, ЕГ Грин Пауер, Планинарски предизвик "12 врвови" и Планинарски дом Папрадиште на 09 февруари 2020 год. (Недела) организираат трето еднодневно традиционално зимско искачување на врвот Клепа (1150 мнв). Градоначалниците на општините Градско...
Се известуваат сите заинтересирани лица кои сакаат да се ангажираат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година во својство на: Реонски попишувачи и Реонски инструктори дека Јавниот конкурс за ангажирање на реонски...
Следниот период општина Градско ќе започне постапка за замена на уличните светилки, со ново улично осветлување со ЛЕД светла кои се енергетски ефикасни, подолготрајни и погодни за зачувување на животната средина. Еден од позначајните моменти е што покрај замената...
И оваа година видовме насмеани и искрени детски лица, скромни желби и новогодишни честитки при посетата на учениците од прво одделение во ООУ "Даме Груев" како и дечињата од градинката "Кокичиња" во Градско. Преку дарувањето на новогодишните пакетчиња им...
Чекор по чекор ја подобруваме локалната патна инфраструктура и на нашите жители им обезбедуваме подобар квалитет на живот. Започнаа градежните работи за изградба на улица бр.3 – село Виничани (пристапен пат за населба Лаките), со вкупна должина од 571,5 метри,...
Општина Градско стартуваше со изградба на улица бр. 1 во с.Ногаевци со должина од 254 метри со вредност 1.699.289,74 денари. Средствата се обезбедени од програмата ТАВ за поддршка на инфраструктурни проекти. Напоредно со улицата се прави нова линија за водоснабдување...
Општина Градско после ја возообнови традицијата за одржување на културната манифестација "Фолклоријада - Градско 2022". Продолжуваме да ги негуваме нашите традиционални вредности. Изразуваме голема благодарност до гостите со учеството на манифестацијата како и на домаќините КУД "Стоби" од Градско. ...
Потпишан договорот за изградба (асфалтирање) на улица бр.1 и улица бр.2 во село Водоврати со економскиот оператор ДПТУ "МИ КОМЕРЦ 2000 Златко" ДООЕЛ" Кавадарци . Средствата се обезбедени од општина Градско и Министерството за Локална самоуправа - Биро за регионален...
Во посета на Општина Градско беше Заменик министерот за локална самоуправа, Г.Дејан Павлески. Целта на посетата е увид во реализацијата на проектите финансирани од Министерството за локална самоуправа - Биро за регионален развој. Во текот на 2019 година во општина...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ