Home Популарно

Популарно

16-ти Декември 2022 година - 26 години од постоењето на единицата на локална самоуправа – Општина Градско. Почнувајќи од Базарот на шеталиштето, положување на свежо цвеќе во чест на војникот Златко Владов, па сè до Свечената академија автентично беше одбележан...
Нека е за многу години денешниот голем христијански празник посветен на Апостолот Павле, христовиот следбеник кој ја посеал христијанската вера на овие македонски простори. И токму на овој свет ден со благослов на Неговото Високо преосвештенство г. Агатангел, започнува изградбата...
Павловден за паметење. Доказ дека Градско е центарот на Македонија. Гордо и достоинствено го одбележавме нашиот патронен празник. Им благодариме на уметниците и винариите, рестораните и гостилниците, а пред сѐ на моето Градско за гостопримливоста и љубезноста.  ...
На 16 декември, пред 25 години со Законот за територијална поделба, општина Градско стана самостојна локална единица. Денес, по повод тој ден во Домот на културата "Крсте Петков Мисирков" се одржа свечена седница на Советот на општина Градско. На...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,347FansLike

ИНФОРМАЦИИ