29 години од загубата на младиот војник Златко Владов!

977
Пред 29 години згасна животот на 22 годишниот Златко Владов од Градско.
Тој загина кај Купрес (БИХ) во тогашната ЈНА како млад војник кој го отслужуваше воениот рок.
Денес, Градоначалникот на општина Градско, Г. Роберт Бешовски, неговото семејство и претставници на АРМ и на Сојузот на борци од Градско положија свежо цвеќе на спомен обележјето на плоштадот во Градско, кој го носи неговото име.
Слава му!