Честит 5-ти Мај, Денот на македонскиот јазик!

315

Јазикот е најсилното оружје на еден народ, неговиот генетски код, идентификациски знак, врежан во колективната меморија. Денес е денот кога го славиме во име на нашите предци и нашите наследници. Само јазикот ја пренесува и ја одржува нашата култура и обичаи, нашите песни и приказни, научни и национални вредности.

Нека ни е честит 5-ти Мај, Денот на македонскиот јазик, секаде во светот да живее македонскиот јазик каде постои македонски потомок.

Нека е за многу години!