Честит 11 Октомври!

94
Македонскиот народ за својата слобода се борел со векови. На овој ден, 11 Октомври 1941 година, започнува Народно-ослободителната борба на македонскиот народ.
Преставници од Советот на општина Градско, како и претставници од Здружението на пензионерите и положија свежо цвеќе на Споменикот на загинатите борци во Градско.
Во име на историската вистина, во име на јунаците и храброста,  го честитаме 11 Октомври, Денот на востанието на македонскиот народ и Денот на борецот.
Нека е за многу години!
Да живее 11 Октомври 1941 година!
Да живее Република Македонија!