Честитка од Градоначалникот Нацков по повод празникот Рамазан Бајрам!

401

На сите верници од исламската вероисповед им го честитам најголемиот празник Рамазан Бајрам!
Само единствени и сплотени можеме да постигнеме душевен мир, семејна среќа и општествен напредок. Силата на волјата, на подададената рака, на саможртвата и милоста не води кон меѓусебна верба и доверба.
Посакувам овој свет ден во секој муслимански дом да донесе среќа, радост, берикет и благосостојба.
Bajram šerif mubarek olsun!