Успешно реализирана пролетната крводарителска акција во Градско!

293

Успешна, пролетна крводарителска акција со крводарителите од Градско и останатите населени места во општината. Жителите вкупно даруваа 46 крвни единици. Двајца од нив даруваа за прв пат.

Во сорабока со општина Градскл, акцијата ја реализираа Црвен крст на Република Северна Македонија и Екипа на Институтот за трансфузиона медицина од Скопје. Во реализацијата учество зедоа петмина волонтери од Градско.