Успешно реализирана крводарителската акција по повод 16-ти Декември!

157
Основната организација на Црвен крст од Градско и општина Градско во соработка со Институтот за трансфузиона медицина, на ден 17.12.2022 год. (сабота) во просториите на домот на културата „Крсте Петков Мисирков” реализираше уште една успешна крводарителска акција, по повод 16-ти Декември – Ден на општина Градско. Собрани беа вкупно 80 крвни единици.