Работна трибина „Живот без насилство“ дел од кампањата 16 дена активизам против родово базирано насилство!

397
Благодарејќи на иницијативата на Организацијата на жени, во рамки на обележување на „16 Декември“ Ден на општина Градско, денес за прв пат во нашата средина се одржи трибина со наслов “Живот без насилство”. Едно од најзначајните прашања на кое заеднички мораме да дадеме одговор и да преземеме мерки е родовото базирано насилство.
Општина Градско стои на располагање за взаемна соработка, сѐ со цел на добивање на конкретни резултати.