ПОКАНА

467
Почитувани,
Ни претставува посебно задоволство, на денот кога се чествува споменот на Светиот Апостол Павле, да Ве поканиме на ОСВЕТУВАЊЕТО НА ПОСТАВУВАЊЕТО НА КАМЕН-ТЕМЕЛНИК НА НОВИОТ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ СВ.АПОСТОЛ ПАВЛЕ во Градско.
Црквата ќе се гради со взаемна соработка на општина Градско и Повардарската Епархија и Благослов на неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Повардарски, г.Агатангел.
Го очекуваме Вашето присуство во 11 часот на 13.07.2021 год.(вторник) во центарот на Градско на локацијата на Црквата Св. Апостол Павле.
Со почит и со Божји благослов,
Иницијативен одбор за Изградба
на Црква Св.Апостол Павле
Градско