Одржана трибината „Живот без насилство“!

64
Со поддршка на Мрежата на лагови, во рамки на обележување на „16 Декември“ Ден на општина Градско, и во рамки на светската кампања 16 дена активизам против семејно базирано насилство, денес се одржи трибина со наслов “Живот без насилство”.
Општина Градско стои на располагање за соработка со сите свои ресурси, сѐ со цел на добивање на конкретни резултати.
Ги охрабруваме сите жртви кои се соочуваат со каква било форма на семејно насилство да пријават на СОС бесплатните линии 070/075/077 141700, во центрите за социјална работа или најблиската полициска станица.