Одржана традиционалната крводарителска акција по повод “16-ти Декември”, Ден на општина Градско!

385

На денешната крводарителска акција во општина Градско по повод Денот на општина Градско “16-ти Декември” се даруваа рекордни 78 крвни единици. Осуммина од дарителите за прв пат станаа дел од нахуманото семејство во земјата.

Крводарителската акција ја реализираа Црвен крст на Република Северна Македонија, Општинска организација Велес и Институтот за трансфузиона медицина од Скопје помогнати од Општина Градско.

На акцијата учествуваа волонтери од Основната организација од Градско и од Клубот на млади. Ова беше трета крводарителска акција во 2021 година во Градско.

  1.