Најново известување за жителите на општина Градско!

1428

Општинскиот кризен штаб на општина Градско ја разгледа новата состојба со рапидно зголемување на бројот на заболени со коронавирус во соседната општина Велес (59 заболени и 3 починати) и донесе заклучок за превентивни мерки за спречување на ширење на коронавирусот на територија на општина Градско:

– Сите вработени лица што работат во приватни фирми и јавни институции од Велес на територија на општина Градско да ги почитуваат мерките за заштита при патување и обавезно да носат заштитна маска и ракавици на работните места, истото важи и за вработените од Градско и другите населени места кои работат во фирми и институции во Велес.

– Фирмите и јавните институции на територија на општина Градско редовно да вршат дезинфекција на превозните средства и работните простории и да проверат дали нивните вработени имале контакти со новозаболените лица со коронавирус од Велес и да го известат Кризниот штаб.
– Исто така апелираме до сите наши сограѓани кои што треба да отидат во Велес за било каква потреба (административни работи по институции, маркети и сл. да носат заштитни маски и ракавици)

Во општина Градско НЕМА заболени лица со коронавирус.