Известување!

1570

Поради состојбата со корона вирусот општина Градско и ЈКП “Клепа” одлучија да спроведат дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на Ковид-19:

-заради спречување на масовни собири на граѓаните, а воедно заштита на продавачите и купувачите, во сабота (21 март 2020 год.), ПАЗАРОТ ВО ГРАДСКО НЕМА ДА РАБОТИ.
-од денес петок (20 март 2020 год.), од 16ч ќе отпочне да се СПРОВЕДУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈА на улиците и јавните површини во сите населени места на територијата на општина Градско.