ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2024

38

Акцијата ја реализираа Општина Градско, ЈКП„Клепа“ и ООУ„Даме Груев“. Во теренските активности беше опфатен потегот од регионалниот пат Градско-Стоби, Излетничко место Стоби и Подлешко езеро. Покрај овие локации во сите училишни дворови на училиштето Даме Груев се собра отпадот и се подигна еколошката свест за одговорност кон животната средина.