Водици 2024!

79
Општина Градско е заедно со своите жители за да ја сподели радоста со нашите храбри деца што се одважија да влезат во студената вода за да се доближат поблиску до пораките што ги носи светиот крст.
Нека е честит и вековит овој голем ден на крштевањето на светите води. Нека ги следи среќа и благодет оние што запливаа во водите на Вардар по светиот крст. Честитки за среќникот што го извади крстот од водата. Нека е вековит и за многу години овој свет ден.
Бог се јави. Навистина се јави!