Се известуваат жителите на населба Градско, дека на 12.07.2019 год. (Петок) од 24:00-06:00 наутро, ќе се изврши терестична десинсекција за уништување на комарците.
Со прскањето ќе се опфати атарот на населба Градско.
Исто така се известуваат пчеларите за време на прскањето и 3 до 4 часа потоа, да ги затворат кошниците со пчели, заради нивна заштита од средството со кое се врши третирањето. 
Во случај на промена на временските услови (дожд и ветер), третирањето ќе се врши кога ќе се создадат погодни временски услови.