Од свое лично име, од името на Советот на општина Градско и од име на жителите на општина Градско,на сите верници од исламска вероисповед им го честитам најголемиот празник Рамазан Бајрам, празникот на помирувањето, простувањето и љубовта.
Посакувам овој свет ден да внесе радост во секој муслимански дом, да донесе среќа, берикет и спокој.
Да имате мир, хармонија, толеранција и трпеливост, како и сила за издржливост и пред сé меѓусебна солидарност.
“Bajram šerif mubarek olsun”