Барањето на земјоделците раноградинари во врска со воведување на новата мерка за Забрана за движење за сите граѓани од 16ч до 05ч за време за викенд во сабота и недела, да се овозможи да ги затвораат своите пластеници покасно во периодот после 16ч до 21ч од страна на Министерството за земјоделство, шуварство и водостопанство се ПРИФАЌА и ќе важи само са раноградинарите и сточарите од местото на живеење (домот) до пластеникот и слично.

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе објави ОФИЦИЈАЛНО на прес конференција во текот на денот за сите земјоделци!