Во мое лично име и во име на Советот на општина Градско на граѓаните од православна вероисповед им го честитам големиот христијански празник “УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА”
Да бидеме скромни и горди во денешното празнување и да се сплотиме околу заедничките вредности што носат мир, меѓусебна почит и напредок за сите.
Нека е за многу години денешниот празник и нека не води кон посветла и подобра иднина!